מידע חשוב לפני הנסיעה

נהלי קורונה מתעדכנים, המלצות ביגוד, אפליקציות שכדאי להוריד והמלצות להתנהלות בכבישים ועוד ועוד - קראו את ההמלצות שלנו וחסכו זמן וכסף

שלום וברוכים הבאים לחוויה האיסלנדית שלכם, אפשר כבר להתחיל להתרגש – אתם בדרך לארץ האש והקרח! עקבו אחר ההמלצות שלנו והן יחסכו לכם זמן, כאב כיס, כאב לב ויעצימו את ההנאה מהאי המופלא!

ועכשיו, לעיקרי המידע החיוני שאתם חייבים לדעת לצורך תכנון טיול לאיסלנד

נהלי קורונה

נהלי הקורונה באיסלנד משתנים באופן תדיר ואנו ממליצים לבדוק אותם כמספר ימים לפני הטיסה.

תוכלו למצוא כאן את כל נהלי הקורונה המעודכנים

יציאה מאיסלנד

לפני הטיסה בחזרה לישראל או ליעד הבא שלכם, מחוסנים ומחלימים נדרשים לבצע בדיקת קורונה. ההרשמה כאן. 

נכון להיום, ישראל מקבלת בדיקות אנטיגן, ניתן לבצע בדיקות אנטיגן בריקיאוויק ובערים הסמוכות לה. מידע נוסף כאן. 

בנוסף, עליכם למלא הצהרת נוסע נכנס לישראל בלינק

ביגוד באיסלנד

לפני שאתם מגיעים לכאן, כדאי שתכירו את האמירה האיסלנדית: ״אם אתה לא אוהב את מזג האוויר באיסלנד, חכה חמש דקות״. או במילים אחרות, מזג האוויר מאד תנודתי וביום אחד יכולות להופיע כאן 4 עונות השנה. לכן, אנחנו ממליצים תמיד להתלבש בשיטת השכבות (כשהשכבה התחתונה היא חולצה ומכנסיים ארוכים תרמיים). גם בקיץ, הטמפרטורות חורפיות (כ-10 מעלות בממוצע) ולכן בכל עונות השנה הצטיידו במעילים חמים (ולא דקים), בגרביים חמות, כובעים או כיסוי אוזניים וכפפות.

האם שווה להביא חולצות קצרות? 

אפשר, אבל כנראה שתשתמשו בהם כפיג׳מה או כשחם לכם בתוך הברים/מסעדות. סביר להניח שבאוויר הפתוח תלבשו רק ארוך. 

איך מתלבשים לטרקים? 

ההמלצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת לכם היא להתלבש בשלוש שכבות: 

שכבה תרמית, שכבה מבודדת של בגד חם ושכבת הגנה מהרוח והגשם, שהיא יכולה להיות דקה ועשוייה ניילון. 

זה נכון גם לטיולים במפלים, כיוון שבדרך כלל נרטבים באזורי המפלים מהרוחות והמים, וגם בביקור בחוף השחור, יש שם בדרך כלל רוחות עזות וכדאי להתלבש שם היטב. 

ומה עם הנעליים? 

באשר לנעליים – הן צריכות להיות נוחות להליכה ועמידות במים, כדי שלא תדדו כל הטיול עם גרביים רטובות. מגפיים נוחים וגבוהים יכולים להתאים. 

איך מתלבשים למעיינות החמים בטבע? 

במידה ואתם רוצים לטבול במעיינות החמים – חשוב לארוז עוד סט שלם של בגדים איתכם בתיק, למקרה שתירטבו, בגד ים ומגבות.  יכול להיות שתעדיפו להיכנס עם כובעים למים כי אמנם הגוף נהנה ממים חמים אבל עדיין עשוי להיות לכם קר באוזניים. 

שעות היום והלילה

שעות האור והחושך באיסלנד משתנות מקצה לקצה לאורך השנה. המעוניינים בטיולי קיץ (בין החודשים מאי לספטמבר) יוכלו להנות מאור שמש לאורך כמעט כל שעות היום והלילה (חוץ משעתיים – שלוש שעות דמדומים באמצע הלילה). מה שמהווה יתרון גדול למי שרוצים להספיק לטייל כמה שיותר.

המעוניינים בטיולי חורף צריכים לדעת שבין חודש נובמבר לינואר, חשוך לאורך רוב שעות היום והשמש מפציעה רק לשעתיים באמצע היום. החל מאמצע חודש פברואר יש כבר שמש החל מתשע בבוקר וכבר יש מספיק אור לתכנן טיול חורף למעוניינים. היתרונות של טיול חורף הם העובדה שאפשר לעשות סקי, לראות אורות צפון ולהנות מהאווירה המושלגת, החיסרון המרכזי הוא מזג האוויר הקר.

מצב הכבישים וכבישי F

באתר של רשות הכבישים האיסלנדית מעדכנים מדי יום מה מצב הכבישים, העדכונים חשובים בעיקר בחודשי אוקטובר – מאי, שבהם מזג אוויר יכול להשתולל. אבל גם בקיץ חשוב לבדוק מה מצב הכבישים לפני שיוצאים לדרך. 

כבישי F הם כבישים אתגריים, שברובם מובילים אל פנים האי. בנסיעה בכביש F צריך לעבור דרך נחלים (חלקם עמוקים), בולדרים, אבנים גדולות ותנאי שטח קשים. סגנון טיול כזה הוא פחות מומלץ עם ילדים או עם אנשים שנוטים לסבול מבחילות בנסיעה. 

טיול בכבישי F מומלץ לקיים בשני רכבים, כך שאם רכב אחד נתקע, הרכב השני יכול לסייע בחילוץ. הכבישים הללו נפתחים לרוב באמצע יוני ונשארים פתוחים עד השלגים הראשונים באזור.

כתבנו בהרחבה על כבישי ה-F בבלוג שלנו.

לבירורים בנושא מצב הכבישים, אפשר לחייג ל-1777. 

הערה חשובה: הקנסות באיסלנדיים אכזריים מאד, הם מגיעים למאות יורואים גם אם חרגתם במעט מהמהירות המותרת, הקפידו לנסוע לפי החוק. 

ניווט וחבילת גלישה

אפליקציית הניווט שעובדת באופן הטוב ביותר באיסלנד היא Google Maps. לכל יעדי הטיול שסימנו לכם, מצורפים לינקים שיפתחו לכם את אפליקציית הגוגל מפס ביעד המתאים.

האפליקציה עובדת עם חבילת גלישה. אם לא תרכשו חבילת גלישה מספק הסלולר בארץ, מומלץ לקנות סים באיסלנד בשדה, לרוב הסים עולה כ-15 יורו ל-50GB ו-17 יורו ל-100GB. יש שתי ספקיות סלולר: Vodafone, ו-Nova: הקליטה של חברת Vodafone יותר מקיפה ברחבי איסלנד, אך עם הסים של Nova תקבלו גם מבצעים שווים במסעדות. 

השכרת רכב

שיקולים חשובים בהשכרת הרכב: מספר הנוסעים, סוג הטיול (אתגרי, משפחתי) האטרקציות שאתם מתכננים לעשות (כוללות או לא כוללות נסיעה במים למשל) וכמה חשובה לכם הנוחות שלכם, כיוון שסביר שתיסעו ברכב קרוב ל-2,000 ק״מ.

במידה ואתם לא נהגים אתגריים, ולא תנהגו בכבישי F, סביר להניח שלא תזדקקו לרכב 4×4, שכן רוב האטרקציות המרכזיות והשוות באי הן יחסית נגישות.

לנוסע יחיד ולזוג, יספיק רכב משפחתי ולקבוצה של 3 אנשים ומעלה, כדאי לקחת רכב קצת יותר גדול. זאת בכדי להיות בטוחים שכל הציוד נכנס ולא תהיה בעיה של מקום.

חלק מהכבישים באיסלנד הם כבישי עפר ובהם לפעמים עפות אבנים וסודקות את השמשה, זה קורה די הרבה באיסלנד ולכן לרוב חברות השכרת הרכב מציעות ביטוח שמשות מיוחד, זו לא מלכודת תיירים כמו שנהוג לחשוב ואופציה ששווה לבטח נגדה. 

דגש נוסף לכללי בטיחות ברכב הוא פתיחת הדלתות באוטו בזהירות, כיוון שהרוח העוצמתית לעתים יכולה לטרוק אותן או לפתוח אותן בעוצמה. 

שימו לב שישנם כבישי אגרה באיסלנד, הם אמנם מעטים אבל כשאתם נתקלים בכביש אגרה – חובת התשלום היא עליכם. 

תוכלו לקרוא כאן מידע נוסף על השכרת רכב ולהזמין רכב מהחברות המומלצות.

 

תחבורה ציבורית באיסלנד

בגדול – אנחנו ממליצים מאד להתנייד באיסלנד באוטו.

ובפירוט: התחבורה הציבורית הבין-עירונית מסביב לאיסלנד היא בסיסית למדי. לרוב יוצא מספר בודד של אוטובוסים ליעד הרחוק הבא בטיול (למשל מריקאוויק למפלי גולפוס) וכרטיסי אוטובוסים ליעדים רחוקים עולים החל מ-6,000 קרונות (כ-155 ש״ח) לכרטיס. חוסר הנוחות שכרוך בהמתנה של שעות לאוטובוסים לכל יעד הוא בעייתי ויגביל אתכם מאד מבחינת היכולת לחוות את מה שיש לאיסלנד להציע. 

בתוך העיר, מערכת התחבורה הציבורית נוחה ונגישה וכרטיס נסיעה בודד יעלה כ-490 קרונות (כ-12 ש״ח).

תכנון הנסיעות ורכישת הכרטיסים לאוטובוסים הם רק באמצעות אפליקציית Straeto. 

הורידו כאן לאנדרואיד. 

הורידו כאן לאייפון. 

 

שירותי בריאות (בתי מרקחת, בית חולים ומספרי חירום)

במידה ותזדקקו לעזרה רפואית כלשהי, עומדות לרשותכם מספר אפשרויות:

אם מדובר במקרה חירום, אז מספר החירום להזמנת אמבולנס או להתייעצות רפואית דחופה הוא 112. זהו גם המספר של מכבי האש והמשטרה באיסלנד. 

במקרה שאינו חירום, כמו בדיקת רופא משפחה, הפתרון הקל ביותר הוא להתקשר ל-Domus Medica. מדובר במרפאות חירום, שעובדות גם בשעות לא שגרתיות, כמו ביקור רופא. הן מפוזרות במספר מקומות בריקאוויק וסמוך לה ומומלץ לבדוק באתר המצורף איזו קליניקה פתוחה וקרובה ביותר אליכם: 

Domusmedica.is   

3545631000+

במידה ואתם צריכים להגיע לבית חולים, בית החולים המרכזי ברייקיאוויק הוא: 

Landspitali

3545431000 +

Áland 6, Reykjavík, Iceland

שתי רשתות בתי המרקחת השכיחות ביותר נקראות Lyfja ו-Apotek, חפשו באפליקציית המפות בכדי למצוא את בית המרקחת הקרוב אליכם. עדיף ומומלץ להצטייד בתרופות מישראל, כי לא תמיד תוכלו לקרוא את הוראות השימוש באנגלית, על חלק מהתרופות כתובות ההוראות באיסלנדית בלבד.

רשתות מזון:

באיסלנד יש שלוש רשתות מזון עיקריות:

הראשונה היא בונוס (Bonus). תזהו אותה לפי הלוגו של החזיר. בונוס היא הרשת הזולה ביותר, אפשר להגיד שהיא המקבילה האיסלנדית לרמי לוי ולמרות שהיא זולה, המוצרים (ברובם) הם מאותם היבואנים של הרשתות האחרות. 

הרשת השנייה היא קרונאן (Kronan), הרשת שמציעה מחירי ״מעמד ביניים״. תוכלו למצוא שם הכל במחיר סביר (יחסית לאיסלנד היקרה) ומניסיוננו, באיכות וטריות. הרשת עושה גם הזמנות עד הבית. 

הרשת השלישית, האגקויפ (Hagkaup) היא המקבילה האיסלנדית לשופרסל, היא היקרה מבין הרשתות, אבל יש בה את ההיצע הגדול ביותר. הסופר מציע גם אוכל טרי, חם, עוף בגריל (מומלץ בחום) ובחלק מהחנויות גם יש אגף ביגוד, הנעלה וצעצועים.

חשוב שתדעו שהפירות והירקות באיסלנד, בגלל שברובם מיובאים, הם יקרים יותר וטעימים פחות מהפירות והירקות בישראל. 

לעומת זאת, האוכמניות והפטלים, הם גם מתוצרת מקומית וגם זולים יותר מהאוכמניות והפטלים בישראל.

כסף באיסלנד

המטבע הוא קרונה איסלנדית, ובעת כתיבת הערך (08.05.21) 1 שקל = 38 קרונות. באיסלנד לא נהוג לשלם בכסף זר, אי אפשר להחליף שקלים לקרונות ולכן רצוי להגיע עם יורו או דולר. עם ההגעה לשדה התעופה יש סניף בנק ובו אפשר להחליף כסף, יש סניפי בנק גם בעיר אבל שם יחס ההמרה קצת פחות טוב.

כמעט בכל מקום באיסלנד ניתן להשתמש באשראי, לכן אם אתם לא אוהבים להסתובב עם סכומי כסף גדולים, אשראי הוא הפתרון שלכם. ויזה ומאסטרקארד לרוב, אמריקן אקספרס ודיינרס לא מתקבלים בחלק מהמקומות.

עוד פרט שחשוב שתדעו: בתרבות האיסלנדית לא נהוג לתת טיפ.

מילים שימושיות באיסלנדית

באיסלנד, הרוב המוחלט של האנשים מדבר אנגלית. עם זאת, תמיד נחמד וכדאי להבין מילים בסיסיות בשפת המקום. כאן כתבנו לכם את המילים השימושיות ביותר, שתוכלו להשתמש בהן במהלך הטיול בעת הצורך:

שלום

להתראות

כן

לא

תודה

תודה רבה

בבקשה

סלח לי

איפה השירותים?

Hallo / Godan Daginn

Bless

Ja

Nei

Takk

Takk Fyrir

Vinsamlegast

Fyrirgefdu

Hvar er Bathherbergi

מידע נוסף

  • בתקופת הקיץ כדאי להביא כיסוי עיניים כיוון שישנו אור לאורך כמעט כל שעות היממה, גם בלילה. 
  • למעוניינים, ישנו בית חב״ד נפלא בריקייאוויק, למי שרוצים ארוחות כשרות, קבלות שבת, מידע על זמני כניסת שבת ועוד. 
  • לבירורים בנושא קורונה אפשר לחייג ל: 1700. 

אולי יעניין אותך:

לוויתנים
צוות TourIceland

שייט לווייתנים מרייקיאוויק

הנמל של ריקיאוויק הוא מיקום נוח במיוחד לצאת ממנו לשיט לוויתנים. אם אתם בעיר הבירה של איסלנד ומחפשים מה לעשות – מה טוב יותר מלראות לוויתנים במרחב הטבעי שלהם?

קרא עוד »
דרום איסלנד
צוות TourIceland

הליכה על קרחון מ-Skaftafell

קרחון Falljökull הוא חלק מקרחון Vatnajökull ברכס ההרים הגבוה ביותר באיסלנד. בהליכה על הקרחון, תוכלו להשקיף על כל שמורת הטבע המופלאה של Skaftafell, ששימשה לוקיישן לסדרות וסרטים כמו משחקי הכס, בטמן , ג'יימס בונד ועוד סדרות רבות אחרות.

קרא עוד »

ברוך שובך!

התוכן המבוקש חשוף למשתמשים אשר רכשו את חבילת 10 ימי טיול שלנו