הלגונה הכחולה – ספא מעיינות החמים המפורסם באיסלנד

הלגונה הכחולה היא אחד המקומות האהובים ביותר על המטיילים באיסלנד, ואחד מאתרי הספא הנחשבים ביותר בעולם – ובצדק. המים החלביים בצבעי טורקיז, האדים שאופפים את המקום, הירקרקות של הטחב על סלעי הלבה שמקיפים את הלגונה הכחולה יוצרים ביחד את המתכון האולטימטיבי לאופוריה. באמת שקשה לכעוס, לדאוג או להיות מוטרדים כשטובלים במים השמנוניים הללו. הלגונה הכחולה מפורסמת ברמה בינלאומית, בנשיונל ג'יאוגרפיק הכתירו אותה לאחת מ -25 פלאי תבל המובילים בעולם. הלגונה הכחולה פופולרית מאד בקרב ידוענים מהעולם. סלבריטאים כמו ביורק, ביונסה, ג'יי זי, קים קרדשיאן וקניה ווסט ביקרו כולם במעיין החם והקסום הזה. 

מתי להזמין כרטיסים ללגונה הכחולה?

כדי לבקר בלגונה הכחולה, כדאי להזמין מקום מספיק זמן מראש, רצוי כבר כשאתם מזמינים כרטיסי טיסה לאיסלנד ומלונות. בלגונה הכחולה משתדלים לשמור על תפוסה של אנשים במגבלות הקורונה וכן בכדי שלמבלים במקום לא תהיה תחושה של צפיפות ועומס. ישנם 3 סוגים כרטיסים: הבסיסי ביותר – בעלות של 44 יורו, נקרא כרטיס קומפורט: כולל כניסה ללגונה הכחולה, מסיכת בוץ, מגבת ומשקה אחד על חשבון הבית. 

כרטיס פרימיום, בעלות של 56 יורו כולל את כל אלו וגם: מסכת פנים נוספת, כפכפים, חלוק וכוס יין במסעדה של הלגונה הכחולה. הכרטיס היקר ביותר (306 יורו) הוא כרטיס הריטריט והוא כולל כניסה לריטריט הספא ועוד כל מיני פינוקי אקסטרה של טיפולי פנים, גוף ועוד. עבור ילדים בגילאי שנתיים עד 13 הכניסה היא בחינם. כדאי לוודא באתר הלגונה הכחולה את המחירים, שלעתים מתעדכנים. 

מה מצפה לכם בלגונה הכחולה?

אז נחתתם בשדה התעופה Keflavik באיסלנד, ולקראת הערב אתם רוצים לקפוץ ללגונה הכחולה שנמצאת במרחק דקות ספורות משדה התעופה. אז מה מצפה לכם שם? בכניסה תתבקשו להציג את הכרטיסים שהזמנתם מבעוד מועד, תקבלו צמיד אלקטרוני ותיכנסו למלתחות. ביקרנו לא מעט פעמים במקום ותמיד מלתחות העץ היו נקיות למשעי. במלתחות תראו את השלטים שמבקשים מכם להתקלח ולהתנקות היטב לפני הכניסה למי הספא ואז מהמלתחות תוכלו לצאת הישר למימי הספא הכחולים. 

טיפול בעור בלגונה הכחולה:

מאז 1994, הלגונה הכחולה מציעה טיפולי עור לאנשים הסובלים מפסוריאזיס.מי הלוגנה עשירים באצות, מינרלים ומלחים כגון כלור, אשלג, נתרן וסידן. הלגונה ידועה בעיקר בשל הסילקה שממנה מכינים מסכות בוץ, שנחשבות לבעלות סגולות רפואיות. בשנת 2005 נפתחה מרפאת הלגונה הכחולה לטיפולים פנימיים בלגונה פרטית, הנתמכת על ידי טיפול באור UV ומוצרי טיפוח לעור שמבוססים על החומרים שבלגונה הכחולה. 

בר הלגונה הכחולה: 

הבר נמצא בתוך הלגונה הכחולה, ושם תוכלו לרכוש משקאות קלים או אלכוהוליים בעזרת צמיד הפלסטיק האלקטרוני שקיבלתם עם הגעתכם. התשלום מתבצע ביציאה. תוכלו למצוא בבר גם שייקים מרעננים, יין אדום, יין לבן, בירה ועוד. קיימת מגבלה של שלושה משקאות אלכוהוליים לאדם בזמן השהות בלגונה הכחולה. 

עיסויים בתוך המים בלגונה הכחולה:

תוכלו להזמין עיסויים במים שנמשכים בין חצי שעה לשעתיים אך יש להזמין עיסויים אלה זמן רב מראש מכיוון שהם נוטים להיגמר במהירות.

ילדים בלגונה הכחולה:

כפי שתוכלו לקרוא בכתבה – איסלנד עם ילדים. מותר להיכנס עם ילדים מעל גיל שנתיים ללגונה הכחולה, אם כי אנחנו לא ממליצים. בניגוד לבריכות באיסלנד שבהן מגלשות ומתקנים במיוחד עבור ילדים, בספא הלגונה הכחולה אין לילדים ממש מה לעשות מלבד לטבול במים, כך שסביר להניח שישתעממו במהרה. בנוסף, טמפרטורת המים של 39 מעלות עלולה להיות חמה מדי עבורם.

האם כדאי לבקר בלגונה הכחולה בחורף?

הלגונה הכחולה יכולה להיות מקום ביקור מפנק לא רק בימי הקיץ התכולים אלא גם בחורף. השלג שמכסה את הלבה השחורה שמקיפה את הלגונה, בשילוב עם אדי המים החמים שנמצאים בטמפרטורה של 39 מעלות כל השנה – בניגוד לקור העז שבחוץ, הופכים את החוויה למיסטית ממש. 

אם אלת המזל תחייך אליכם באותו היום, תוכלו גם לזכות לראות את אורות הצפון בלגונה.

באופן כללי, הסיכוי לאורות הצפון באזורים כמו של הלגונה הכחולה הם גבוהים יותר, כיוון שהלגונה הכחולה (ומעיינות רבים אחרים) נמצאים באזורים יחסית מבודדים ורחוקים מהעיר כך שאורות העיר לא יפריעו לצפייה באורות הצפון. זה נכון גם לגבי מעיינות חמים אחרים בטבע, או שלא בטבע אבל במרחק מסוים מהעיר (כמו במעיינות Myvatn), אלו לוקיישנים נפלאים לצפייה בתופעת הזוהר הצפוני במקרים שבהם יש תחזית לאורות צפון חזקים ומינימום עננות. 

מקורות הלגונה הכחולה - ממה הכל התחיל?

ההיסטוריה של הלגונה הכחולה מתחילה בשנת 1976 כאשר היא נוצרה ליד תחנת הכוח הגיאותרמית שברייקיאנס. בניגוד לדעה הרווחת, הלגונה אינה מעיין טבעי אלא בריכה מעשה ידי אדם. למעשה מדובר במי שפכים מתחנת הכוח הסמוכה. אבל אל דאגה; המים נקיים לחלוטין ואינם מכילים כימיקלים מזיקים, רק מינרלים טבעיים שהוכחו כטובים מאוד לעור של אנשים. מכיוון שהמים זורמים ללא הרף ללגונה, הם מתחדשים תוך 48 שעות, ומוודאים היטב שהם נשארים נקיים. האדם הראשון שהתרחץ בלגונה הכחולה בשנת 1981, היה צעיר שסבל מפסוריאזיס ורצה לנסות כל דבר שבאפשרותו להקל על מצב עורו. הוא קיבל אישור מיו"ר המפעל הגיאותרמי לטבול בלגונה והמים והאצות עשו פלאים למצבו.

הצעיר היה הראשון שקרא לאתר "הלגונה הכחולה" או "Bla Lonid" באיסלנדית, והשם דבק. מתקני הרחצה הציבוריים הראשונים נפתחו בשנת 1987, תחילה הם היו מיועדים בעיקר לאנשים הסובלים מבעיות עור ואט אט נפתחו לציבור הרחב. המתקנים הראשונים היו בסיסיים, מקלחות בודדות וחוף חול לבן ומועט, אך כל האזור השתנה בשנת 1999. המקומיים החלו להגיע בהמוניהם  ללגונה הכחולה, או בשמה באנגלית – ה-Blue Lagoon,  במיוחד מכיוון שמיקומה נוח, מרחק נסיעה של כ-40 דקות מעיר הבירה. 

כיום יש שם גם בית קפה, מלון, מסעדה וחנות שבה אפשר לקנות את מוצרי הטיפוח היוקרתיים של הלגונה הכחולה. לאתר נוספו גם שבילי הליכה, גשרים קטנים וסאונות. בשנת 2018, הלגונה הכחולה פתחה את מלון חמשת הכוכבים הראשון של איסלנד, מלון ריטריט. המלון מציע 62 סוויטות, חדרים מעוצבים, נופים מדהימים של שדות לבה דרמטיים – אך מדובר באחר המלונות היקרים ביותר באיסלנד כולה. 

הלגונה הכחולה בהשוואה למעיינות חמים אחרים

איסלנד עשירה במעיינות חמים, בין אם בטבע או בין אם באתרי ספא מוסדרים. יש מעיינות שהמקורות שלהם טבעיים ונובעים מתוך מים ממעמקי האדמה ויש מלאכותיים. הלגונה הכחולה היא הלגונה המפורסמת ביותר באיסלנד ויש לכך חיסרון, אתם בוודאי לא תהיו שם אף פעם לבד. הא נחשבת יחסית לעמוסה (למרות שמקפידים על כך שלא יהיה צפוף מדי) ולממוסחרת יותר מהלגונות הסודיות שאפשר למצוא באיסלנד.

דוגמה ללגונה לא פחות יפה ומוצלחת מהלגונה הכחולה היא המעיינות החמים ב-Myvatn שבצפון. המעיינות ב-Myvatn גם כן נהנים ממים גיאותרמיים טורקיזיים שיעטפו אתכם בשמנוניות ומינרלים, אבל לעומת הלגונה הכחולה – המקום קטן ואינטימי יותר ופחות עמוס כיוון שבכל זאת מדובר באזור מרוחק יותר מאשר הלגונה הכחולה, שנמצאת במרחק קצר משדה התעופה. ישנם גם מעיינות חמים נוספים ששווים ביקור כמו ה-Secret Lagoon שליד Flúðir – שווה לקפוץ אליה אחרי מעגל הזהב.

אם אתם עושים טרק באיסלנד, כמו טרק לוגאווגור המפורסם, כדאי מאד לבקר במעיינות החמים שבטרק המפורסם. אם אתם בפיורדים המערביים אז שווה לקפוץ לבקר ב-Horgshildarlaug ו-Birkimelur ואם חשקתם במעיינות טבעיים במסגרת טיול יום מריקיאוויק אז המעיינות החמים הכי מיוחדים בטבע נמצאים ב-Reykjadalur. 

איפה מומלץ לבקר באיזור של הלגונה הכחולה?

אחרי או לפני הביקור בלגונה הכחולה, אפשר לבקר בעוד מספר לוקיישנים באזור:

Krýsuvík

אדמות גיאותרמיות יפהיפיות, שבהן אפשר למצוא ביצות מבעבעות, בצבעי אדום, ירוק וצהוב, ממש ״מיני גייזיר״ באזור רייקיאנס.

Reykjanes Art Museum
המוזיאון קרוב לשדה התעופה וללגונה הכחולה, והתצוגה הנוכחית מתמקדת באמנים מקומיים ומתחלפת מדי שנה.

אגם Kleifarvatn

גם כאן, מקור המים הוא מתחת לפני האדמה והם עשירים במינרלים שמשווים להם צבע טורקיז מהמם. תוכלו לפגוש באזור גם את הסוסים האיסלנדים המתוקים! 

עוד מספר מקומות נחמדים לביקור באזור:

מוזיאון Viking World

מגדלור Garðskagi

מוזיאון Rock n Roll

"הגשר בין היבשות" או גשר אירופה-אמריקה. 

תוכלו גם להכיר את החיה המדהימה שהיא סוס איסלנדי ולהזמין מראש רכיבה באזור ריקייאנס, לפני או אחרי הטבילה בלגונה. 

אולי יעניין אותך:

ראפטינג
צוות TourIceland

שנורקלינג ב-Silfra

משך הפעילות: 3 שעות עונה מומלצת: כל השנה ידידותי למשפחות גילאי 12+ חשוב לדעת order-history מה כלול? מדיניות ביטול אנחנו ממליצים בחום על חווית הצלילה

קרא עוד »
בלוג
צוות TourIceland

טיסות לאיסלנד

מה שחשוב לדעת על טיסות לאיסלנד בין אם חברים המליצו לכם על טיול באיסלנד, או שראיתם את דני קושמרו מבקר בהר הגעש המתפרץ, או שזה

קרא עוד »
המרכז ההררי
צוות TourIceland

כבישי F

כבישי F מתאימים לנהיגה עם ג׳יפ 4 על 4 בלבד ולא עם מכוניות פרטיות רגילות.

קרא עוד »

ברוך שובך!